Працівниками запорізької міліції в ході моніторингу мережі загального доступу Інтернет на предмет виявлення інформації про протиправну діяльність було встановлено, що на одній з інтернет-сторінок розміщено відомості із зазначенням адрес та особистих даних співробітників правоохоронних органів і членів їхніх сімей.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області, оскільки ці дані містять інформацію конфіденційного характеру, дії осіб, які створили і розмістили згадану сторінку мережі, підпадають під ознаки ч.1 ст. 343 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби). Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками згаданої статті КК.


У міліції нагадують, що відповідальність за такі дії передбачає штраф від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164