Люди, які винні у смерті активіста Сергія Нігояна, повинні понести покарання, але робити це необхідно виключно в правовому полі. Таку заяву, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції зробив голова Спілки вірмен України Вілен Шатворян.

«Я сподіваюся, що наша організація наполягатиме на тому, щоб все-таки знайшли і покарали тих людей, які це зробили. При цьому нам абсолютно байдуже, хто це зробив. У нас немає одного чи іншого боку. Є винні, які це зробили, і вони повинні бути покарані», - заявив Шатворян.

«Я засуджую кровопролиття в будь-якому вигляді. Я особисто за те, щоб все вирішувалося мирним шляхом», - вважає він.

При цьому Шатворян зазначив, що в Україні проживає понад 500 тисяч вірмен, у яких є своя думка з приводу причин та обставин смерті Нігояна. Однак глава діаспори закликає їх до миру.

«Ми - народ, який знає, що таке війна. А народ, який знає, що таке війна, ніколи не захоче воювати, ніколи не захоче бачити кров своїх земляків, кров своїх друзів, дітей, всіх, ким вони дорожать. Тому я особисто закликаю всіх вирішувати всі складнощі, що виникають, у правовому полі. Я проти протиправних дій», - заявив голова Спілки вірмен України.

Як раніше повідомляв ForUm, причиною смерті двох мітингувальників - 20-річного жителя Дніпропетровської області Сергія Нігояна і 25-річного громадянина Республіки Білорусь Михайла Жизневського - стали вогнепальні поранення.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168