Зміни в законодавстві щодо запровадження інституту заочного кримінального провадження - один з кроків на шляху приведення української судової системи до європейських норм. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Горохов, коментуючи запровадження інституту заочного кримінального провадження.

«Запровадження заочного кримінального провадження викликано тим, що на сьогоднішній день в Україні існує маса кримінальних проваджень, у яких обвинувачені переховуються від правосуддя за кордоном, і, відповідно до старого законодавства, не можуть бути притягнуті до відповідальності лише тому, що свідомо не хочуть з'явитися в суд. У такій ситуації суд не має можливості захистити права потерпілих, а обвинувачені мають реальну можливість уникнути кримінальної відповідальності», - цитує слова нардепа прес-служба ПР.

Також він сказав, що легітимність заочного кримінального провадження закріплена у Рекомендації Комітету міністрів Ради Європи і Резолюції Комітету міністрів Ради Європи. Також існування цієї процедури не йде в розріз позиції Європейського суду з прав людини.

«Заочне кримінальне провадження - це норма європейського законодавства, інститут, який вже давно існує в багатьох країнах Європи... І міжнародна практика показує його дієвість», - зазначив Горохов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196