Національний банк не виходив з інтервенціями на міжбанк, але в разі необхідності стабілізує ситуацію на ринку.

Про це заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов.

«Панічних настроїв серед населення немає. У цьому легко переконатися, відвідавши будь-яке банківське відділення. Банки обслуговують клієнтів у штатному режимі, черг «за доларами» ви не побачите. Якщо хтось бажає купити іноземну валюту, він може спокійно це зробити, як і раніше», - сказав він.

Банкір також звернув увагу, що курс коливається в строго визначеному урядом і НБУ коридорі.

При цьому Мамедов переконаний, що курс формується ринком без втручання регулятора.

«Регулятор і раніше попереджав, що курс не буде «стояти на місці». Він може коливатися то в один, то в інший бік. Його буде визначати ринок, що і відбувається», - додав фінансист.

За словами експерта, незважаючи на те, що НБУ ще не виходив з інтервенціями на міжбанківський ринок, регулятор здатний у разі необхідності стабілізувати ситуацію.

Представник НАБУ також порадив українцям приймати фінансові рішення на холодну голову і не вірити «страшилкам» з Інтернету.

Банкір констатує, що спокійний аналіз ситуації переконає людину в тому, що найбільш вигідним інструментом вкладення є не долар, а гривневий депозит.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105