Україна і Всесвітній банк домовилися про збільшення портфеля проектів. Про це було повідомлено під час підбиття підсумків спільної роботи сторін у 2013 році.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта і директор Всесвітнього банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан обговорили результати співпраці України з Всесвітнім банком і відмітили його динамічний розвиток, розширення з року в рік спектру сфер і напрямів партнерства, вдосконалення механізмів та інструментів співробітництва.

«Вже третій рік поспіль Україна демонструє стабільно високі показники вибірки коштів - так, коефіцієнт вибірки у 2013 фінансовому році (який завершився 30.06.2013 року) збільшився вдвічі порівняно з 2011 роком (15,1%) і досяг рекордного за весь період співпраці з Банком показника - 30,2%» , - сказав Анатолій Максюта.

Також було зазначено, що позитивна динаміка зберігається і в I половині 2014 фінансового року (липень - грудень 2013 року). Станом на січень 2014 року коефіцієнт вибірки коштів (тобто частка вибраних фінансів із загальної суми проектного портфеля) склав 21,4%, що дозволило Україні зайняти 2 місце серед 22 країн регіону Європи та Центральної Азії за рівнем цього показника.

Зважаючи на такі позитивні результати реалізації проектів, сторони домовилися збільшити проектний портфель, підготувавши п'ять нових інфраструктурних та соціально-орієнтованих проектів на загальну суму понад 1,7млрд дол. США для модернізації систем водо- і теплопостачання міст України, подальшої модернізації підстанцій НЕК «Укренерго», реформування систем охорони здоров'я та соціального захисту населення.

Для закріплення досягнутих домовленостей перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта і директор Всесвітнього банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан підписали Протокол огляду проектного портфеля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113