Ситуація в енергетичній галузі України залишається під контролем, і всі енергетичні об'єкти працюють у штатному режимі. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«З усією відповідальністю заявляю: я не дозволю ніяких втручань в роботу енергетичної галузі,і, користуючись нагодою, повідомляю всім нашим стратегічним партнерам, що ситуація знаходиться під контролем, всі об'єкти працюють у штатному режимі і забезпечені надійною охороною», - заявив він.

Він підкреслив, що після спроби захоплення будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості було проведено термінову селекторну нараду за участю керівників енергогенеруючих компаній, котрі відзвітували щодо безперебійної роботи АЕС, ГЕС, ТЕС, підприємств нафтогазового комплексу і вугільних компаній.

«Також була посилена охорона підприємств галузі, і я ще раз закликаю зберігати спокій і продовжувати роботу в штатному режимі», - підкреслив міністр.

Ставицький також додав, що міністерством видано указ №68 від 25 січня з метою застосування додаткових заходів щодо забезпечення надійного рівня функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Також міністр повідомив, що об'єднана енергетична системи України з настанням холодів працює надійно, з достатніми резервами потужностей і палива, забезпечуючи теплом і світлом всіх жителів України.

«Незважаючи на напружену ситуацію в країні, найбільш пріоритетним завданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на сьогодні є виконання зобов'язань держави перед людьми та гарантування безперебійної роботи енергетичної галузі. Зупинка роботи хоча б одного енергетичного підприємства може мати масштабні негативні наслідки для всієї країни», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, на Дніпровській гідроелектростанції знівельовано загрозу терористичного акту, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Раніше українські АЕС були переведені на спеціальний режим охорони.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305