Захоплення ОДА ставить під загрозу весь бюджетний процес в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, спеціаліст з бюджетних питань Владислав Лук'янов.

За словами депутата, система бюджетного фінансування регіонів - складний і тонкий процес, який не терпить грубого втручання.

«Ми тільки стримали негативні економічні тренди, ухвалили держбюджет, і тут на тобі, немов за «законом підлості», з'являється нове негативне втручання. Як тут не задуматися, що воно направляється силами, котрі явно не бажають добра Україні і її народові. Страждає весь фінансово-економічний механізм країни», - сказав він.

За великим рахунком, продовжив парламентарій, у деяких випадках відповідальні особи ОДА - голова, його перший заступник, голова фінансового департаменту - можуть прийняти принципове рішення про бюджетні операції і поза стін самої будівлі адміністрації. «Так робиться в Києві, це можливо і в інших випадках. Але це не діло, керівництву регіонів працювати в підпіллі, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність. Пора б закінчувати з такою ситуацією», - вважає економіст.

Як раніше повідомляв ForUm, у деяких обласних центрах мітингувальники захопили будівлі місцевих ОДА.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86