Прокуратура Івано-Франківської області оскаржила в судовому порядку сім незаконних рішень Івано-Франківської обласної ради, прийнятих 25 січня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

«Вивчивши законність прийнятих обласною радою рішень, прокуратура виявила низку грубих порушень як чинного законодавства України, так і міжнародних норм, що в подальшому може призвести до негативних наслідків для суспільства і держави», - наголошується в повідомленні.

«Прийнятим обласною радою рішенням про використання червоно-чорного прапора та прапора Ради Європи як частини символіки Івано-Франківської області допущено порушення Конституції України та адміністративної угоди самої Ради Європи. Обласна рада вирішила питання використання символіки, не дотримуючись передбаченого порядку і без відповідної на те згоди. Тому з метою запобігання у майбутньому будь-яких претензій з боку відповідних органів Європейського союзу до територіальної громади та забезпечення законності, дане рішення оскаржено в суді», - зазначають у прокуратурі.

За її даними, також з порушенням закону прийнято рішення про припинення дії договору оренди з Івано-Франківською ОДА. Зокрема, обласна рада проігнорувала вимоги Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та договірні зобов'язання. Згідно із законом, обласна рада зобов'язана забезпечити належне функціонування органу виконавчої влади і не має права в односторонньому порядку вирішувати питання розірвання договору оренди.

Крім того, у прокуратурі зазначають, що «всупереч прямим нормам Конституції України рада своїм рішенням передбачила створення нелегітимного органу - Народної ради як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України, чим вчинила спробу посягання на Конституційний лад держави».

Прокуратура області звернулася в Івано-Франківський окружний адміністративний суд з позовами про визнання протиправними та скасування вищезгаданих рішень Івано-Франківської обласної ради.

Нагадаємо, 24 січня протестувальники захопили будівлю обласної державної адміністрації в Івано-Франківську і створили обласну Народну раду. Прокуратура почала досудове розслідування за фактом штурму будівлі Івано-Франківської облдержадміністрації, повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120