Парламентарії просто зобов'язані знайти вихід з кризової ситуації, оскільки Україна знаходиться на межі територіального розколу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час відеомосту Москва-Київ заявив соціолог Євген Копатько.

«Ми всі знаємо, що завтра має відбутися позачергове засідання парламенту. На ньому повинні бути знайдені рішення... Ми знаходимося на межі розвалу країни», - зазначив він.

Соціолог також засудив захоплення ОДА. За його словами, це підрив довіри до місцевої влади. «У нас були досить впевнені в собі рейтингові лідери місцевих адміністрацій... ставиться під сумнів легітимність влади на місцях», - заявив Копатько.

Експерт підкреслив, що не всі жителі України підтримують події на Майдані, на вулиці Грушевського у Києві і в частині регіонів України.

За його словами, також чітко відчувається полярність поглядів жителів Заходу, які вважають себе інтелектуально вище від жителів Сходу, а також представників Східної України - промислового регіону, впевнених у тому, що вони годують всю країну.

«Більшість не беруть участь у цих проектах, це і не потрібно - перевороти і революції здійснюються завжди меншістю», - зазначив він.

Також, за словами Копатька, в Україні не буде реалізований «єгипетський» або «ліванський» сценарій. «У нас буде свій український сценарій», - заявив він і додав, що все таки зовнішній вплив на ситуацію в Україні є.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161