На Дніпровській гідроелектростанції знівельовано загрозу саме терористичного акту. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента Forum'у, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на прес-конференції.

«Загроза терористичного акту», - сказав Ставицький, уточнюючи характер загрози, про яку він раніше заявляв у ЗМІ.

Ставицький зазначив, що у зв'язку з цим відпрацьовувалися оперативні заходи щодо забезпечення енергодіяльності Запоріжжя. «І це не жарти», - додав міністр, зазначивши, що зараз ведеться досудове слідство.

Ставицький додав, що за останні кілька днів почастішали анонімні дзвінки про замінування стратегічно важливих енергетичних і газотранспортних об'єктів і підприємств, які є вкрай важливими для життєзабезпечення країни.

Зокрема, 24 січня було повідомлення про спробу захоплення Рівненської АЕС, 26 січня надійшла інформація щодо замінування ДніпроГЕС. Також він нагадав, що 25 січня була спроба силового захоплення Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як повідомляв ForUm, раніше Ставицький заявив, що завдяки скоординованим зусиллям ДСНС, Міненерго і СБУ вдалося ліквідувати реальну загрозу найбільшої гідроелектростанції України - ДніпроГЕС. За його словами, правоохоронні органи зараз встановлюють виконавців і замовників цієї злочинної акції.

Раніше українські АЕС були переведені на спеціальний режим охорони.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171