Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що захоплення Міністерства юстиції може негативно позначитися на веденні антикризових переговорів. Про це він повідомив у телефонних розмовах з іноземними колегами, повідомляє прес-служба МЗС України.

Зокрема, Кожара провів телефонні розмови з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом і міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

«Під час телефонних розмов Леонід Кожара повідомив своїм колегам про останній розвиток подій в Україні, зокрема, про захоплення радикально налаштованими силами будівлі Міністерства юстиції України, що може негативно позначитися на подальшому проведенні антикризових переговорів, а також викликати ускладнення загальної внутрішньополітичної ситуації в країні», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у неділю пізно ввечері мітингувальники в Києві захопили одну з будівель Міністерства юстиції, яка знаходиться на вулиці Городецького, 13.

Міністр юстиції України Олена Лукаш попросила мітингувальників, які захопили будівлю Мін'юсту, звільнити приміщення, інакше вона звернеться в РНБО щодо обговорення питання про введення в країні надзвичайного стану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130