Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення, яким зобов'язав Віталія Кличка відповісти, чи є у нього право постійного проживання в Сполучених Штатах Америки і в Німеччині.

У рішенні суд послався на практику Європейського суду з прав людини, згідно з якою у громадськості є право бути поінформованою, зокрема, про аспекти життя публічних осіб, і таке право є основоположним для демократичного суспільства. Також суд зазначив, що межі допустимої інформації щодо посадових та службових осіб, політичних діячів, які виконують офіційні функції, можуть бути ширшими порівняно з межами такої ж інформації щодо звичайних громадян, повідомляє «Закон і бізнес».

Нагадаємо, раніше депутат Одеської обласної ради фракції ВО «Батьківщина» Василь Задорожнюк звернувся в суд з позовом з вимогою надати інформацію про наявність у Віталія Кличка права постійного проживання в зарубіжних країнах - Німеччині та Сполучених Штатах Америки. Приводом для звернення до суду стало ігнорування відповідного запиту депутата Віталієм Кличком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228