Прокуратура міста Києва закрила 35 кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних із масовими акціями протесту в листопаді-грудні 2013 року. Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

За її словами, на сьогодні органами столичної прокуратури продовжена практична реалізація норм закону України «Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

«В даний час процесуальними керівниками прийнято рішення про закриття 35 кримінальних проваджень, розпочатих у період з 21 листопада 2013 року по 26 грудня 2013 року включно. Крім того, прокуратура забезпечила виконання норм цього закону у судах шляхом направлення відповідних клопотань ще у 12 кримінальних процесах», - зазначила керівник прес-служби.

Соболевська також зазначила, що іншою нормою закону передбачене звільнення від кримінальної відповідальності осіб, підозрюваних або вже засуджених за злочини, пов'язані з акціями протесту у період, визначений законом. «Тому за участі прокурорів у суді троє підозрюваних вже були звільнені від кримінальної відповідальності. Крім того, органами прокуратури Києва направлено на розгляд суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності і покарання ще 18 осіб. Клопотання про двох з них сьогодні планується розглянути в Шевченківському райсуді», - зазначила керівник прес-служби.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про внесення змін в Закон України №3893 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, що мають місце під час проведення мирних зібрань».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252