Народні депутати, розпочинаючи розгляд так званого «пакету законів від 16 січня», повинні виважено підійти до прийняття рішення і відкинути політичні симпатії та агресію. Таку думку висловив політичний експерт Орест Сохар.

«Закони не повинні базуватися на політичних симпатіях, вони - інструмент у боротьбі з викликами. Очевидно, саме з цього повинні виходити депутати, коли будуть найближчим часом розглядати пакет законів «16 січня». База більшості цих законів ґрунтується на європейських аналогах», - зазначив експерт.

За його словами, зокрема, за порушення під час проведення масових акцій у Німеччині та Італії передбачено від 1 року тюремного ув'язнення, у Франції та Іспанії - до 5-ти років, у Великобританії - близько 10 років.

Сохар також акцентував увагу на порочності практики створення законів «проти активістів» або «проти тітушок». «Наприклад, Черкаську ОДА по-дикунськи розгромив загін з трьохсот хлопців 18-20-річного віку, і ми їх називаємо активістами. Проте рік тому такі ж 20-річні, одягнувши футболки з написом «Бий жидів!», влилися в натовп черкаських «свободівців», влаштувавши дебош. Тоді вони були «тітушками» чи «активістами»?», - запитав експерт. Він висловив упевненість в тому, що політична кон'юнктура не змусить депутатів прийняти неправильне і нелогічне рішення. «Упевнений, що відкинувши політичні агресії, депутати зможуть знайти взаєморозуміння», - підкреслив Сохар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108