Постійні інформаційні атаки на владу призводять до зниження ефективності роботи влади. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Постійні інформатаки підривають довіру до влади. А довіра - це найважливіший компонент реалізації будь-якої програми. Програми стабільності курсу нацвалюти, енергозбереження, інвестицій у житлове будівництво, - так будь-яка масштабна програма вимагає довіри! Якщо я не довіряю програмі «Дешеве житло», то не несу туди гроші, якщо мені в ЗМІ говорять, що банки нестійкі, я і туди не понесу гроші», - сказав Азаров.

Тому, за його словами, довіра до влади - дуже важлива проблема, причому не політична, а економічна. «Так що інформатаки на владу повинні бути збалансовані. Там, де влада заслужила, їй треба врубати на повну, але там, де нападки незаслужені і можуть призвести до нестабільності, до недовіри, потрібно дуже акуратно користуватися інформаційним зброєю. ЗМІ не даремно називають «четвертою владою» - в руках інформканалів зосереджені великі владні повноваження, і ця влада повинна відчувати відповідальність, тобто відповідати за свої слова. Говорити тільки те, що підтверджено фактами», - підсумував прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189