Підрозділи сумського батальйону внутрішніх військ в період 25-26 січня службу несли в штатному режимі і не залучалися до охорони громадського порядку біля облдержадміністрації. Про це йдеться у заяві відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації внутрішніх військ МВС України.

«У деяких інтернет-виданнях з'явилася неправдива інформація про те, що нібито військовослужбовці внутрішніх військ, які дислокуються в Сумах, застосовували силові засоби впливу до мітингувальників під час звільнення Сумської обласної державної адміністрації. Це не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Командування ВВ просить представників ЗМІ оприлюднити достовірну інформацію, що надається з офіційних джерел і не дискредитувати військовослужбовців внутрішніх військ, які виконують свої завдання відповідно до закону.

Як повідомляв ForUm , 26 січня в Сумах люди забарикадували вхід в ОДА мішками зі снігом.

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Володимир Шульга зламав замок дверей на першому поверсі будівлі, де розташована роздягальня сесійного залу Сумської обласної ради.

Вночі 27 січня співробітники Міністерства внутрішніх справ звільнили будівлю Сумської ОДА від мітингувальників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122