Екс-співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден впевнений, що співробітники спецслужб США хотіли б його вбити. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу NRD, яке відбулося в Москві минулого тижня і транслювалося на німецькому телебаченні ввечері 26 січня.

«Ці люди, а вони є державними чиновниками, заявили, що вони хотіли б пустити мені кулю в голову або отруїти мене», - сказав Сноуден, посилаючись на статтю американського інтернет-видання BuzzFeed, в якій були опубліковані погрози його життю від анонімних посадовців американської розвідки, повідомляє Deutsche Welle.

В даний час Сноуден, якому Росія надала притулок у серпні минулого року, розшукується американською владою за звинуваченням у державній зраді за розголошення відомостей про розвідувальні операції.

Нагадаємо, на початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube).

1 серпня Росія надала притулок Сноудену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124