Державтоінспекція України закликає водіїв у разі різкого погіршення погодних умов утриматися від поїздок на особистому транспорті, повідомляє прес-служба ДАІ.

За інформацією Гідрометцентру, вдень 27 січня в південній частині країни, Донецькій, Дніпропетровській і Кіровоградській областях місцями сильний сніг, хуртовини, в Криму, на Херсонщині та в Приазов'ї сильний сніг, мокрий сніг, місцями з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь (в Приазов'ї місцями складні відкладення ожеледі та паморозі). На дорогах країни ожеледиця.

Державтоінспекція України звертається до водіїв з проханням не забувати, що керування транспортними засобами в складних погодних умовах вимагає уважності, зосередженості та обережності.

«Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектора, подбайте про запас палива. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрів. В умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями», - йдеться в повідомленні.

У ДАІ зазначили, що при різкому погіршенні погодних умов по можливості утримайтеся від поїздок на особистому транспорті, особливо на далекі відстані. «Якщо ж все ж виїхати вкрай необхідно, будьте уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою і безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків і дотримуйтесь порад Державтоінспекції. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби», - підсумували в ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142