Служба безпеки України застерігає українців про те, що почастішали анонімні погрози підриву гідроелектростанцій і об'єктів атомної енергетики. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті відомства в понеділок вранці.

«Окрім проявів екстремізму почастішали анонімні погрози підриву гідроелектростанцій, а також об'єктів атомної енергетики, пошкодження яких може мати непередбачені особливо тяжкі наслідки для населення України і сусідніх держав», - йдеться в повідомленні.

В СБУ підкреслили, що події, які відбуваються навколо об'єктів національної енергетичної системи, негативно позначаються на рівні безпеки України і створюють загрозу її функціонуванню, а також життю і здоров'ю громадян.

У відомстві акцентували увагу громадян на те, що можливі захоплення, руйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, з метою ослаблення держави, порушення громадської безпеки, залякування населення, впливу на прийняття рішень органами державної влади чи місцевого самоврядування передбачені ст. 113 (диверсія ) і ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, за вчинення яких законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Як раніше повідомляв ForUm, всі атомні електростанції України переведені на спеціальний режим охорони.

Вранці, 25 січня, активісти Майдану увійшли в Міністерство енергетики і вугільної промисловості України і зайняли 5 поверхів і підвальне приміщення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258