Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення приміщення Вінницької ОДА, повідомляє ВЗГ УМВС України у Вінницькій області.

«25 січня близько дев'ятої години ранку біля будівлі Вінницької облдержадміністрації розпочалася акція протесту, яка згодом переросла в захоплення державної будівлі. Частина радикально налаштованих осіб чинила опір працівникам міліції, які здійснювали охорону громадського порядку, виламала двері і увірвалася в приміщення, зірвавши проведення позачергової сесії обласної ради», - йдеться в повідомленні.


Начальник УМВС у Вінницькій області генерал-майор міліції Віктор Русин закликав мітингувальників припинити протиправні дії, дотримуватися правопорядку.

Під час штурму будівлі радикально налаштовані молоді люди завдали працівникам міліції тілесні ушкодження.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим управлінням УМВС у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.341 Кримінального кодексу України - «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд», санкція якої передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Розпочато розслідування.

Вінницька міліція продовжує забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення акції протесту, яка триває. 

Як раніше повідомляв ForUm, вранці 25 січня у Вінниці мітингувальники захопили будівлю ОДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480