Будівлю Міністерства енергетики та вугільної промисловості, яку сьогодні близько полудня було захоплено активістами, звільнено і всі атомні електростанції України переведені на спеціальний режим охорони. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який особисто проводив переговори з активістами.

«Мені вдалося переконати людей вийти з приміщення. Будівлю звільнили», - сказав Ставицький. 

Ставицький також не виключив ймовірності захоплення інших будівель міністерства, адже «це ж терористи, по-іншому я їх не називаю», повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що посилено охорону атомних електростанцій в Україні. «У нас країна з повним циклом енергозабезпечення за світовими стандартами. У нас 15 атомних блоків (на АЕС. - Ред.) - це більше, ніж 250 бомб, скинутих на Хіросіму. Задумайтеся над цим. Зараз атомні станції переведені вже не на посилення, а на спеціальний режим охорони», - сказав Ставицький. 

При цьому він не уточнив особливостей цього режиму охорони, пославшись на те, що це секретна інформація.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні вранці, 25 січня, активісти Майдану увійшли в Міністерство енергетики і вугільної промисловості України і зайняли 5 поверхів і підвальне приміщення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261