У Дніпропетровську міліція затримала 13 осіб за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Вчора, 24 січня, за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в Бабушкінський райвідділ Дніпропетровського міського управління міліції було доставлено 13 хлопців, двоє з яких - неповнолітні.

«Близько 14:00 у парку ім. Калініна зібралася група молоді чисельністю близько 80 осіб. О 15:00 вони вирушили на Європейську площу по пр. Карла Маркса, при цьому близько 15 осіб закрили своє обличчя медичними масками і замотали шарфами. Під час ходи кілька разів вигукували «Ганьба», порушували громадський порядок і провокували сутички з працівниками міліції», - йдеться в повідомленні.

13 найбільш активних учасників акції були затримані і доставлені в Бабушкінський райвідділ міліції для складання адміністративних протоколів за ч. 3 ст. 185-1 КУпАП та подальшого розгляду в районному суді. Серед затриманих 6 студентів дніпропетровських вузів, 5 учнів коледжів та середніх шкіл, 2 - ніде не працюють і не навчаються.

Стосовно 11 складені адміністративні протоколи за вищевказаною статтею. Відносно 2-х неповнолітніх адмінпротоколи не складали, оскільки останні за віком не є суб'єктами адміністративного правопорушення. Вирішується питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності. Їх усіх відпустили з райвідділу.

На 4-х порушників за рішенням суду накладено штрафи розміром 2550 грн. Щодо останніх 7 суд прийме рішення сьогодні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216