Світова спільнота не має закривати очі на події, що відбуваються в центрі Києва. Про це у своєму зверненні заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

«Шановні громадяни і представники іноземних держав! Події останніх днів у столиці України показали, що наші спроби мирно вирішити конфлікт, не вдаючись до силового протистояння, залишаються марними. Наші заклики не почуті, домовленості про перемир'я порушуються. У бік міліції, яка не вдається до застосування сили, адже тривають переговори влади і опозиції, знову полетіли бруківка та «коктейлі Молотова», підпалено житловий будинок», - заявив він.

За словами міністра, радикальний депутат Олег Ляшко закликав затримувати і нападати на правоохоронців. «Як наслідок, вночі один міліціонер убитий пострілом в голову, троє правоохоронців захоплені на Майдані Незалежності. Один з них, важко поранений, у шпиталі, ще двох продовжують утримувати в приміщенні Київської міської державної адміністрації», - йдеться у зверненні. 

Захарченко підкреслив, що переговори міліції з лідерами протестів і опозиційними депутатами, які тривали вночі, не дали результату. «Вони вже не можуть вплинути на радикальні угруповання, які контролюють захоплені будівлі і влаштовують силові акції. За оперативною інформацією, отриманою правоохоронцями, в Будинку профспілок і КМДА накопичують вогнепальну зброю», - заявив він.

«На ці події, які вже носять характер високого ступеня екстремістських дій, світова спільнота не має закривати очі. Опозиційні лідери не відмежовуються від радикальних сил, але вже не в змозі їх контролювати і піддають небезпеці громадян України», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 24 січня на Майдані Незалежності в Києві захопили трьох працівників міліції.

24 січня тіло міліціонера з вогнепальним пораненням голови знайшли в Голосіївському районі столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

532