Лідери опозиції не можуть впоратися з натовпом на Майдані, але в той же час претендують на управління цілою країною. Це виставляє Україну на всесвітнє посміховисько. Про це заявив у програмі «У центрі уваги» на телеканалі «Київ» директор Інституту археології НАН України Петро Толочко.

«Вони все це спровокували, вони сьогодні кажуть, що не вони керують Майданом, а якісь провокатори. Але люди добрі, якщо ви не можете впоратися навіть з Майданом, то як ви збираєтеся керувати цілою країною? І дивлячись на них, я думаю: бідні ми бідні, якщо ці люди, які не відповідають навіть рівню провінційного управлінця, відверто претендують на владу в країні», - сказав Толочко.

В якості прикладу він навів повне руйнування Хрещатика, за яким поблизу з музеями та архітектурними пам'ятками розгулюють молодчики з «коктейлями Молотова» і ніхто з лідерів Майдану не закликав людей поводити себе цивілізовано, акуратно і не знищувати центр Києва. 

Академік вражається завзяттю Кличка, Тягнибока і Яценюка, яким чомусь не терпиться дочекатися 2015 року, коли повинні пройти президентські вибори.

«Претендують таким брутальним чином. Є Конституція, є закон, в 2015 році будуть президентські вибори. Ось тоді і покажіть які ви гарні, перспективні. А не терпиться, давайте їм владу зараз», - сказав академік.

Він додав, що славу Україні можна принести своєю працею, але якщо нічого не робити і тільки стояти скандувати «Слава Україні». «Ми стаємо світовим посміховиськом», - підсумував академік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459