За січневий газ НАК «Нафтогаз» розрахується з ВАТ «Газпром» у березні поточного року. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Ми перенесли розрахунки по заборгованості на березень місяць. Я повідомляв про це ще в минулому році. І ми розрахуємося вчасно з нашими партнерами. Чи знайдемо спільні умови, якщо у нас не буде вистачати оборотних коштів. Хоча впевнений, що все у нас буде гаразд», - сказав Ставицький

Він зазначив, що остаточні дані щодо закупівлі газу в січні будуть відомі 15 лютого. Ставицький також підкреслив, що розрахуванню з ВАТ «Газпром» буде сприяти також зниження ціни на газ.

«Завдяки зниженню ціни зараз ринок комерційної реалізації перерозподілився на користь НАК «Нафтогазу» і компанія в січні, як мінімум, реалізує близько 1 млрд кубометрів газу за цінами, встановленими НКРЕ. Що дасть можливість використовувати той фінансовий ресурс, який ми отримаємо, у розрахунках з Газпромом», - резюмував міністр.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296