Президент України Віктор Янукович обіцяє амністію учасникам акцій протесту, які не скоювали тяжких злочинів.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками духовенства, які входять у Всеукраїнську Раду церков.

Президент зауважив, що 28 січня відбудеться так би мовити, «надзвичайна сесія» (Верховної Ради України), на якій буде розглядатися той порядок денний, який сьогодні є необхідним для того, щоб зняти гострі питання в суспільстві. Я переконаний в тому, що парламент напрацює всі питання, і ми з ним знайдемо порозуміння», - сказав він.

Розповідаючи про хід переговорів з опозицією, Янукович зауважив, що сторони домовилися прийняти рішення про амністію для усіх, хто був затриманий під час акцій протесту, в тому числі і радикалів, повідомляє «УНІАН».

«Ми вчора домовилися, що після прийняття в парламенті закону про амністію для тих людей, які зараз затримані в процесі цих акцій, в тому числі і радикальних, але які не скоювали тяжких злочинів, будуть звільнені», - сказав Янукович.

При цьому він зауважив, що сьогодні напрацьовуються відповідні пропозиції.

Янукович зазначив, що сьогодні цей закон діє, і всі люди звільнені. Він нагадав, що амністія вже застосовувалась після подій 30 листопада, 1 грудня. Але після цього відбулися нові події, які Президент назвав радикальними.

Нагадаємо, за даними міліції, за станом на вечір 23 січня було затримано 103 учасникт акції протесту в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226