Україна не буде відмовлятися від допомоги ОБСЄ у вирішенні питання нормалізації ситуації в країні, якщо така допомога буде запропонована. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Давосі в інтерв'ю європейським ЗМІ, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відповідаючи на питання про те, які проблеми він хоче обговорити з президентом Швейцарії, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером, Азаров сказав: «Для мене ця зустріч надзвичайно важлива. По-перше, ми знаємо про зважену реалістичну позицію Швейцарії. Швейцарські державні діячі не робили заяв, які можна було б розцінити як односторонню позицію. Швейцарія - нейтральна країна, і зараз вона головує в такій світової організації, як ОБСЄ. І допомога голови ОБСЄ у вирішенні цього конфлікту є надзвичайно важливою».

Прем'єр-міністр підкреслив, що він хоче поінформувати президента Швейцарії про реальну ситуацію, яка відбувається в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення в центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

23 січня в Адміністрації Президента пройшов другий етап зустрічі Президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

Вчора, 22 січня, завершився перший етап переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1664