Головування України в 2014 році в СНД дасть нашій країні можливість реалізувати цілий комплекс заходів у різних сферах співробітництва, які нададуть стимулюючий вплив на нашу економіку, зазначив Урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, країнами-учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

«Є низка проектів, програм, заходів, які нададуть стимулюючу дію на нашу економіку, і в той же час зміцнять не лише українсько-російські торговельно-економічні зв'язки, але і партнерські стосунки з іншими країнами Співдружності. І наше головування буде тільки сприяти реалізації цих планів», - сказав Валерій Мунтіян.

Урядовий уповноважений розповів, що передбачено проведення зустрічей вищих статутних органів СНД: 30 травня в Києві відбудеться засідання Ради глав урядів, а в жовтні - засідання Ради глав держав і Ради міністрів закордонних справ, економічної ради СНД. Також у планах, заявлених раніше, - проведення Інноваційного форуму країн СНД, Міжнародного фінансового-банківського форуму, Міжнародної конференції підприємств малого і середнього бізнесу, низки засідань з питань міждержавного співробітництва. Всього в Україні спільно з Виконкомом СНД планується провести 37 заходів у 6 сферах співробітництва. Пріоритети визначені в Концепції головування України в СНД в 2014 році і відображені у Плані заходів, проведення яких передбачається в рамках головування з шести пріоритетних напрямів: зовнішньополітичний, економічний, гуманітарний (сюди ж відноситься науково-технічний та інноваційний), транспорт, енергетика, боротьба з новими викликами та загрозами.

«Це буде логічне продовження тієї роботи, яку ми розпочали під час численних зустрічей, зокрема, під час 6 засідання Українсько-Російської міждержавної комісії. І це треба вітати, адже будь-які зустрічі та контакти на різних рівнях сприятимуть зміцненню зв'язків між країнами СНД. А це допоможе нам будувати відносини з позиції дружби і добросусідства, виходити на зовнішні ринки, не конкуруючи, а допомагаючи один одному протистояти зовнішнім викликам», - уточнив Урядовий уповноважений.

Раніше було заявлено, що зусилля України під час її головування будуть спрямовані на забезпечення подальшого поступального розвитку Співдружності, зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає національним інтересам кожної країни-учасниці СНД, в основі якого - положення Договору про ЗВТ в рамках СНД і принципи СОТ. Дати можливість запрацювати Договору на повну силу, зробити закладені в ньому механізми реально дієвими і ефективними - одне з пріоритетних завдань, яке хоче здійснити Україна під час виконання почесної місії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165