Економічні наслідки революцій носять руйнівний характер. Найбільш яскравими прикладами того, до чого призводять «революції соціальних мереж», є громадянська війна в Сирії і «арабська весна». Сьогодні українській економіці наноситься удар, який може послабити її на початку виходу з кризи.

Про це розповів економічний експерт Владислав Старинець.

Економіст нагадує, що економіка Сирії була серйозно підірвана війною, що триває вже майже три роки, а також економічними санкціями, введеними проти чинного режиму.

«Уряд Сирії 20 січня 2014 року оприлюднив дані про економічний збиток, заподіяний країні внаслідок громадянської війни - загальний матеріальний збиток склав 21,6 мільярда доларів. І ця сума постійно зростає. Роком раніше, в лютому 2013 року, Дамаск оголосив, що збиток становив 14 мільярдів доларів», - констатує він.

Коментуючи наслідки «арабської весни», Старинець зауважив, що за підрахунками МВФ за 2011 рік тільки прямі фінансові збитки становили, як мінімум, 75 млрд доларів.

Крім того, фахівці британського банку HSBC нещодавно підрахували економічний збиток від «арабської весни» за весь її період і прогнозували цей показник на поточний рік - економіка Близького Сходу через протести і революції починаючи з 2011 року і до кінця 2014 року втратить 800 млрд доларів.

Експерт додає, що згідно з прогнозами банку HSBC, ВВП Тунісу, Лівії, Єгипту, Сирії, Ємену, Йорданії, Бахрейну в 2014 році буде на 35% нижче, ніж міг бути, якби не трапилися події «арабської весни» 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189