Києву через спалювання автомобільних покришок під час масових заворушень загрожує екологічна катастрофа, яку можна порівняти із Чорнобильською. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

«За останні майже 30 років після Чорнобиля Києву загрожує екологічна катастрофа. Столиця України задихається від смороду гарячих автомобільних покришок, які другий день палають на Грушевського», - зазначив він.

Також міністр підкреслив, що в полоні чорного диму опинилися десятки тисяч людей, серед яких не тільки учасники протесту, але і мирні громадяни, які проживають у найближчих будинках і особливо діти, які ходять у дитсадки та школи.

Проскуряков акцентував, що спалювання шин заборонене в ЄС та інших розвинених країнах.

«Зношені шини відносяться до відходів третього класу небезпеки, тому регулювання поводження з ними здійснюється низкою нормативно-правових документів та угодами, основною з яких є Гаазька конвенція про контроль транскордонних перевезень небезпечних та інших відходів, а також їхньої утилізації», - підкреслив Проскуряков.

За його словами, перебування у вогнищі гумової гарі завдає серйозної шкоди здоров'ю.

«Летучі отруйні речовини, що утворюються внаслідок згоряння, до складу яких входить понад 200 хімічних елементів, таких як діоксин, бензол, ртуть, миш'як, хром та інші, викликають розвиток онкологічних, дерматологічних, серцево-судинних захворювань, проблем, пов'язаних із дихальними шляхами людини, особливо серед людей похилого віку і дітей», - підсумував Проскуряков.

Нагадаємо, в Києві 22 січня мітингувальники на вул. Грушевського масово палили автомобільні покришки, внаслідок чого центр міста був затягнутий чорним димом.

Дарина Шварцман,
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171