Громадськість Києва виступає проти руйнування столиці і вимагає припинити насильство і кровопролиття. Таку заяву, як повідомляє кореспондент Forum'у, було прийнято під час громадських слухань на тему: «Київ на межі гуманітарної катастрофи: як забезпечити безпеку киян і захистити історичне обличчя Києва». 

Під час слухань було р
Чистая вставка текста из Word-а
озглянуто раніше підготовлений проект резолюції, який буде доопрацьований до сьогоднішнього вечора, і в подальшому переданий представникам влади і опозиції. «Оскільки вони є тими суб'єктами, до яких би ми хотіли звернутися щодо того, щоб вони припинили руйнувати Київ», - повідомила депутат Київради Алла Шлапак. 

За її словами, основними пунктами резолюції є заклик до влади і опозиції припинити насильство, відновити місцеве самоврядування, призначити легітимну владу, припинити практику виконуючих обов'язки в столиці, створити постійно діючий Форум місцевого самоврядування Києва і створити на сьогоднішній день загони самооборони. 

Крім того, за словами Шлапак, є звернення Національного художнього музею України з проханням забезпечити охорону цінностей, які там перебувають.
 
«Дійсно, вони знаходяться в місці, де можуть бути знищені колекції надбання не тільки української культури, а й світової. Національна парламентська бібліотека, навпроти неї розташовані архіви Національної академії наук України, в яких теж знаходяться надбання науки України», - зазначила вона. 

У свою чергу президент Федерації легкої атлетики Віктор Гринюк виступив з пропозицією внести в резолюцію громадськості звернення до ДержНС і до керівництва Євромайдану з тим, щоб в пожежонебезпечні зони були допущені для чергування пожежні машини. «Щоб вони могли швидко реагувати. Тому що набудували барикад, а як проїжджати незрозуміло. Щоб не згоріло пів-Києва просто в цьому балагані», - зазначив він.

Серед інших пропозицій також - недопущення руйнування шкіл. «Тому що ці паркани будувалися за великі гроші, школи реконструювалися за великі гроші. І туди ходять наші діти», - підкреслив Гринюк.

Також під час громадських слухань надійшла пропозиція провести референдум, в ході якого люди могли б висловити свою позицію щодо зовнішньополітичного курсу, форми правління в країні, законів, прийнятих 16 січня та ін.
Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172