Ймовірне громадянське протистояння, до якого закликають деякі екстремістські сили, призведе до економічного краху країни і тотального зубожіння простих громадян, сказав економіст Владислав Старинець.

За його словами, прості українці слабо уявляють наслідки ескалації збройного конфлікту в Україні.

Найбільш відчутними для простих громадян стануть соціальні наслідки: «Страйки призведуть до припинення надходжень до Пенсійного фонду, що автоматично позбавляє виплату пенсій. На вулицях без засобів для існування опиняться мільйони ні в чому не винних українців», - каже економіст.

Ймовірний фінансовий колапс стане катастрофою не лише для простих громадян, але і для бізнесу: «Суверенні рейтинги України автоматично впадуть, що обернеться повним припиненням надходжень інвестицій і масовим згортанням бізнес-проектів в Україні. Почне стрімко знецінюватися гривня, а отже, багаторазово подорожчають всі товари, в тому числі і першої необхідності. Почнеться паніка на фінансовому ринку. Населення масово почне знімати депозити, що обрушить банківський сектор і призведе до повного колапсу в економіці».

Але особливо страшним і відчутним навіть на побутовому рівні, за словами Старинця, стане загострення криміногенної ситуації.

«Почнеться розгул злочинності: грабежів, квартирних пограбувань, убивств і так далі. Введення надзвичайного стану, в разі переходу конфлікту у стадію громадянської війни, обмежить людей у всьому, і в першу чергу, в праві на вільне пересування», - прогнозує експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160