Припинити протистояння в Україні потрібно будь-яким шляхом, який не призведе до появи нових жертв. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу висловив голова " Українського форуму " Володимир Семиноженко.

«Незважаючи на загострення протистояння, всі повинні розуміти, що по обидві сторони барикад знаходяться співгромадяни, а не вороги. Припинити протистояння необхідно. Яким способом? Будь-яким, за яким немає тих жертв, які на сьогодні, на жаль, з'являються», - заявив він.

Також Семиноженко зазначив, що на сьогоднішній день громадські діячі, представники громадянського суспільства починають побоюватися відкрито висловлювати свою точку зору, свою громадянську позицію.

Крім того, за його словами, за жертвами протистояння можуть стояти ті, хто не зацікавлений у стабілізації ситуації і бажає подальшої ескалації конфлікту.

Як раніше повідомляв ForUm, сутички у центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

23 січня в Адміністрації Президента пройшов другий етап зустрічі Президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

22 січня завершився перший етап переговорів.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125