Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет зазначає, що з Українською православною церквою Московського патріархату та Українською автокефальною православною церквою припинені переговори про об'єднання церков, оскільки Російська православна церква заборонила УПЦ (МП) і УАПЦ, що перебуває під їхнім впливом, вести переговори.

«З УПЦ МП ми спочатку почали підготовку до діалогу про об'єднання. Але Москва заборонила вести переговори про це, і все припинилося», - сказав він в інтерв'ю виданню «Фокус», повідомляють «Українські новини».
За словами патріарха, подібна ситуація і з УАПЦ.

«З автокефальною церквою ми тричі підходили до об'єднання в одну церкву. Але в підсумку побачили, що вони не самостійні і знаходяться під впливом Московської патріархії. Ми призупинили діалог, але відкрили свої двері для їхніх єпископів і парафій», - повідомив він.

Філарет також зазначив, що з Українською греко-католицькою церквою хороші відносини, але діалог про об'єднання не ведеться.

Як раніше повідомляв ForUm, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет сподівається, що незабаром всі православні церкви об'єднаються в одну Помісну православну церкву.

Вселенський патріархат сподівається, що українському народові вдасться подолати розкол православ'я в країні.

Президент України Віктор Янукович підкреслює важливість єднання Церкви в Україні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133