Управління МВС у Рівненській області відкрило кримінальне провадження за фактом спроби захоплення будівлі Рівненської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю УМВС в області.

Провадження відкрито за ч.1 ст. 341 Кримінального кодексу (захоплення державних або громадських будівель і споруд з метою незаконного їх використання або перешкоджання нормальній роботі).

Крім того, за спробу захопити будівлю Житомирської обласної державної адміністрації слідчий відділ Житомирського МВ УМВС України в області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 15 (замах на злочин), ч.1 ст. 341 (захоплення державної будівлі) КК України.

«Встановлено, що близько 21.00 під час мирного зібрання громадян на мітингу, який відбувся на площі Корольова в Житомирі, значна кількість невідомих вчинила спробу захопити будівлю Житомирської ОДА», - повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

За вчинення вищевказаного злочину передбачено покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадаємо, 23 січня мешканці кількох західних областей вчинили спроби захоплення будівель обласних державних адміністрацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

549