Влада Росії надасть фінансову підтримку Україні за рахунок Фонду національного добробуту лише на 10 млрд доларів, решта 5 млрд доларів з обіцяного обсягу допомоги в 15 млрд будуть надані у вигляді СДР (спеціальних прав запозичення МВФ).

Про це міністр фінансів Росії Антон Силуанов сказав в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы».

«З 15 млрд доларів частину - 5 млрд - буде надано у вигляді СДР, а частина - 10 млрд доларів - буде вкладена з коштів Фонду національного добробуту», - сказав Силуанов.

При цьому він зазначив, що умови надання СДР і коштів з ФНБ однакові - 5%. Силуанов повідомив, що за рахунок СДР Україна зможе погасити борги перед Міжнародним валютним фондом.

За його словами, Мінфін Росії працює з українськими колегами щодо підготовки до вкладення коштів ФНБ для другого траншу єврооблігацій, повідомляє «УНІАН».

«Термін, на який ми вклали, - два роки, і всі папери, які ми будемо купувати, вони матимуть кінцевий термін погашення - кінець 2015 року, тобто до 1 січня 2016 року ми повинні повернути ті інвестиції ФНБ, які будуть здійснені», - сказав міністр.

Він зазначив, що ні про яку заставу у вигляді, наприклад, майнових комплексів мова не йде, це запорука гарантії держави.

Силуанов підкреслив, що Україна може розплатитися як за рахунок власних доходів, так і за рахунок перекредитування цих ресурсів із зовнішніх і внутрішніх ринків.

При цьому він заявив, що весь обсяг коштів у розмірі 15 млрд доларів буде виділений Україні протягом 2014 року.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року Росія і Україна досягли домовленості про те, що РФ купить українські євробонди на 15 млрд доларів, у тому числі за рахунок коштів Фонду національного добробуту.

Як раніше повідомляв ForUm, наприкінці грудня 2013 року Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

668