Президент України Віктор Янукович відмічає велику відповідальність чиновників і лідерів опозиції за ті оцінки, які вони озвучують з приводу того, що відбувається в країні.

«Днями мені довелося почути, м'яко кажучи, непродумані заяви від різних сторін. Зокрема, з приводу загибелі людей у протистоянні, спровокованому опозицією. Слова про те, що «вони самі винні в тому, що загинули» є неприйнятними за будь-яких умов не тільки для керівника високого рівня, але і для простого громадянина. Такі висловлювання свідчать про недостатній рівень моральної зрілості, коли замість співчуття рідним і близьким загиблих людей, ми чуємо ось такі гіркі слова», - заявив Глава держави.

«Сьогодні немає «своїх» і «чужих» у цьому протистоянні. Всі люди - це наш український народ. І не важливо, як ті чи інші ставляться до влади чи до опозиції. Вони всі для нас однаково важливі і однаково близькі. Принаймні, я так розумію критерії ставлення влади до своїх громадян», - підкреслив Президент України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Янукович також застерігає від необдуманих заяв лідерів опозиції.

«Коли політик, який збирається бути кандидатом у президенти, заявляє на всю країну, що він піде, щоб йому пустили кулю в лоб, то я думаю, що він безвідповідальний. Тут не про свого лоба треба думати, а про голови тих людей, які можуть піти слідом. Що з ними може трапитися, з їхніми сім'ями? Я ще раз застерігаю - зменште температуру емоцій. Спокійно, врівноважено і мудро - лише так треба діяти в такий складний час», - зазначив Президент.

Нагадаємо, протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві тривають четвертий день.

Унаслідок сутичок загинули дві людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286