Сьогодні, 23 січня, на другий день після вбивства Нігояна у Facebook з'явилося повідомлення про те, що вірменська громада оголосила полювання на вбивць Сергія, про те, що на плечі українських вірмен лягає завдання знайти вбивць. Операцію нібито навіть пропонують назвати «Немезіс - 2» - за аналогією з акцією відплати за різанину вірменів у Баку в 1918 році. Авторство поста приписують киянину Мікаелю Карапетяну.

«Я вже видалив цей пост зі сторінки, тому що він був спотворений. Я просто дуже засмучений тим, що вбили мого співвітчизника і написав, що хочу, щоб знайшли вбивць. У мене не було ні слів «полювання», ні закликів до кревної помсти», - сказав Мікаель. Він погодився з тим, що його слова хтось міг використовувати в своїх цілях, повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

У Союзі вірмен України підтвердили, що не мають і не можуть мати ніякого відношення до подібних закликів.

«Ми відправили запит у МВС для з'ясування обставин загибелі Сергія Нігояна, - говорить виконавчий директор САУ Ашот Марутьян. - Ми поза політикою, ми хочемо об'єктивного розслідування».

На сайті Союзу вірмен його голова, народний депутат України Вілен Шатворян закликав всіх громадян України не піддаватися на провокації і не брати участь у незаконних заходах.

Нагадаємо, протистояння між учасниками протесту і правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві тривають четвертий день.

Унаслідок сутичок загинули дві людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381