Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ залишив чинним вирок Дмитру та Сергію Павличенкам, засудженим за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Як повідомляє прес-служба Вищого спецсуду, колегія суддів судової палати у кримінальних справах розглянула касаційні скарги засуджених у відкритому судовому засіданні сьогодні, 23 січня.

«Колегія суддів судової палати у кримінальних справах ВССУ 23 січня 2014 р. у відкритому судовому засіданні розглянула касаційні скарги засуджених Дмитра та Сергія Павличенків та їхніх захисників на вирок Голосіївського районного суду м. Києва і постанову Апеляційного суду м. Києва. За результатами розгляду колегія суддів ВССУ прийняла рішення: касаційні скарги залишити без задоволення, а зазначені судові рішення - без змін», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, Голосіївський райсуд Києва засудив батька і сина, Дмитра та Сергія Павличенків, до довічного ув'язнення і 13 років позбавлення волі відповідно за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова.

Апеляційний суд Києва залишив чинним цей вирок, і в серпні сім'я Павличенків подала касацію у Вищий спецсуд.

Сергій Павличенко відбуває покарання у Деканівській колонії №12 у Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190