Партія регіонів закликає лідерів опозиції не перетворювати країну на полігон для запеклих бойових дій. Про це йдеться в заяві ПР у зв'язку зі створенням опозицією так званої Народної Ради.

Пропонуємо Вашій увазі повний текст заяви:

«Складається враження, що миротворчі ініціативи Партії регіонів не знаходять відгуку у опозиційних лідерів - ті продовжують реалізовувати свій брудний сценарій силового захоплення влади.

Черговим кроком опозиції до цієї жаданої мети стало «заснування» так званої Народної Ради, передача їй законодавчих функцій національного парламенту. Грубо порушивши конституційні норми, купка опозиціонерів не лише особисто проголосила себе вищим органом законодавчої влади, але й пішла у своєму революційному запалі значно далі - привласнила собі право вносити зміни в Конституцію України, прибрала до рук функції Центральної виборчої комісії, приступила до формування опозиційних органів влади на регіональному та місцевому рівнях.

У ситуації, що склалася, фракція Партії регіонів має право дати правову та політичну оцінку подібним діям опозиції, котра явно загралася, застерегти заблукалих колег по парламенту від провокаційних кроків і дій, що загрожують серйозними наслідками. Якими б демократичними не були заклики, скільки б представники опозиції не посилалися на волю Майдану або чергового (якогось там по рахунку) віча, подібні дії мають однозначне й категоричне трактування в міжнародній правовій практиці, кваліфікуються як спроба державного перевороту. При цьому вважаємо блюзнірським і аморальним, коли свої антиконституційні потуги, немов фіговим листком, опозиціонери намагаються прикрити «волею народу».

Ви сильно помиляєтеся, якщо вважаєте, що ваш екстремістський шабаш підтримує весь народ України. Ви сильно помиляєтеся, якщо сподіваєтеся схвальним гулом Майдану легітимізувати захоплення законодавчої влади.

Всі розсудливі люди зовсім не вважають ваших прихильників, озброєних залізними ланцюгами і кийками, борцями за демократію. Як би не намагалися «облагородити картинку» ЗМІ, що прислужують вам, наші виборці все називають своїми іменами. Молодчиків, які влаштовують погроми, вони вважають бандитами.

Політиків, які прагнуть незаконним способом оголосити себе владою, вони називають самозванцями. Один з лідерів Майдану вже пообіцяв організувати новий «наступ», похід, нову атаку, якщо його ультимативні вимоги не будуть виконані. Вважаємо подібні дії опозиціонерів абсолютно безвідповідальними, які не відповідають практиці цивілізованого вирішення політичних конфліктів. Нагадуємо: Україна - не боксерський ринг!

Фракція Партії регіонів вимагає від опозиції не виходити за рамки правового поля, не провокувати нові конфлікти, не підбурювати своїх прихильників до агресії та насильства.

Ми закликаємо опозиційних вождів не вважати себе «великими полководцями» і «стратегами», не перетворювати країну на полігон для запеклих бойових дій, не займатися оголошенням чергових «хрестових походів», не позбавляти країну майбутнього».

Як раніше повідомляв ForUm, опозиційні партії «Батьківщина», «УДАР», «Свобода» і позафракційні депутати парламенту створили Народну Раду України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188