Прокуратури Києва стурбована перебуванням неповнолітніх в епіцентрі протистояння у Києві, повідомляє прес-служба прокуратури.

За даними начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Києва Олесі Волошиної, під час масових заворушень у центрі столиці на вул. Грушевського затримали сімнадцятирічного хлопця, який брав участь у протистоянні з правоохоронцями.

Учора Солом'янський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід. Суд, враховуючи вік хлопця, застосував відносно нього домашній арешт.

Під час проведення досудового розслідування підозрюваний відмовився співпрацювати зі слідством і давати свідчення. Однак, виходячи з заяви захисника підозрюваного й інформації, що з'явилася в ЗМІ, стосовно отримання тілесних ушкоджень неповнолітнім, буде проведена перевірка механізму й обставини отримання ним травм, зазначають у прокуратурі.

«Враховуючи ситуацію, що склалася у Києві, - прояви вандалізму, ворожнечі, агресії, погроми, підпали - потрібно звернути особливу увагу на те, що в самому епіцентрі подій знаходяться неповнолітні діти. Так, вчора на одному з центральних телеканалів транслювався сюжет, в якому хлопець розповідав про свою участь у протистояннях з міліцією. На вид юнаку не більш 14 років, однак, за його словами, він знаходиться на Майдані майже з самого початку акцій протесту і бере в них активну участь», - зазначила Волошина.

Вона акцентувала, що діти легко піддаються впливу сторонніх осіб і, не усвідомлюючи серйозності ситуації, яка зараз склалася в столиці, приходять на Майдан і перебувають там досить тривалий час без нагляду.

Як підкреслила прокурор, діти не повинні бути в центрі протистояння і сутичок, тим більше активно брати участь в таких подіях. При цьому в прокуратурі закликали батьків контролювати місцезнаходження дітей.

Як повідомлялося раніше, протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві тривають четвертий день.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141