Використання правоохоронцями вогнепальної зброї під час зіткнень на вулиці Грушевського було б нелогічним і тактично неправильним.

Про це сказав у коментарі кореспондентові Forum'у генерал-полковник міліції, який виконував у 2007 році обов'язки глави МВС Михайло Корнієнко.

За його словами, він особисто спілкувався з правоохоронцями біля стадіону «Динамо», а також аналізував відео. «Хлопці запевняли мене, і про це ж свідчить наявне у доступі відео, що вогнепальної зброї у них немає. У них - помпові рушниці для відстрілу гумових або пластикових куль. Це зброя травматичної дії, вона має не вбивати, а зупиняти».

Крім того, Корнієнко нагадав, що вулиця Грушевського задимлена, там суттєво обмежена видимість. «Якщо оцінювати ситуацію логічно і тактично - вогнепальна зброя застосовуватися не може», - сказав він і пояснив, що в такій ситуації є серйозний ризик поранити або вбити свого.

Експерт підкреслив, що відповідь на питання, ким і як застосовувалася вогнепальна, мисливська чи інша зброя, має дати слідство. «Потрібно дочекатися результатів судмедекспертизи. Потім балісти повинні провести експертизу куль. Розповідати всю процедуру не буду, але повірте, балісти можуть розрахувати кут і напрямок пострілів, місце, звідки стріляли і так далі», - пояснив він.

Коментуючи інформацію деяких ЗМІ про те, що на місці ескалації конфлікту працювали снайпери, Корнієнко припустив, що стрілки можуть бути представниками ні МВС, ні мітингувальників, а якоїсь третьої сторони. «Є підозра, що це снайпери зі сторони. Провокатори. Їхня мета - ескалація напруги», - припустив експерт.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125