Кримська міліція затримала підозрюваного в підпалі мечеті в с. Рівне Красногвардійського району.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України
в АР Крим, 35-річний житель району також звинувачується у вчиненні правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, і крадіжці.

Зараз він затриманий і знаходиться в СІЗО.

Зазначається, що чоловік був судимий за вчинення крадіжки та викрадення автомототранспорту. Також встановлено, що підозрюваний ніде не працює, зловживає спиртними напоями, схильний до скоєння злочинів, підтримує близькі стосунки з раніше судимими особами.

Як було встановлено слідством, зловмисник скоїв підпал мечеті у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Мотив скоєного він не пояснює.

«Фігуранту судом обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Наразі він знаходиться в СІЗО», - прокоментував в.о. начальника Красногвардійського РВ підполковник міліції Шевкет Куртимінов. - Зловмиснику вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна), ч. 2 ст. 307 (збут наркотичних засобів, вчинений повторно), ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб), ст. 178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків), ст. 179 ( незаконне утримання, осквернення або знищення релігійних святинь).

Чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв ForUm, 15 жовтня 2013 року близько 6:45 невідомий шляхом вільного доступу проник у кімнату для молитви мечеті, розташованої в селі Рівне, де вчинив підпал шафи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88