Президія Верховного суду РФ у четвер знизила покарання колишньому керівнику МФО «Менатеп» Платону Лебедєву до вже відбутого строку.

Лебедєв може вийти на свободу вже в четвер, повідомив адвокат Володимир Краснов.

Колишній керівник МФО «Менатеп» Лебедєв вийде на свободу, як тільки рішення суду надійде в колонію. Зараз Лебедєв перебуває в колонії міста Вельск в Архангельській області, повідомляє РІА «Новости».


Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Ходорковського 20 грудня. Після звільнення екс-глава ЮКОСа заявив, що має намір домагатися зняття з нього і Платона Лебедєва позову у першій справі ЮКОСа.

Нагадаємо, Верховний суд Росії пом'якшив вирок Михайлу Ходорковському та Платону Лебедєву у другій справі ЮКОСа. З урахуванням цих змін строк ув’язнення Лебедєва закінчиться в травні 2014 року.

В грудні 2013 р. Ходорковський залишив колонію після помилування Президентом РФ.

Ходорковський і Лебедєв були арештовані в 2003 році. У травні 2005 року їх засудили до дев'яти років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві і несплаті податків, пізніше Мосміськсуд знизив покарання до восьми років кожному.

У грудні 2010 року в рамках «другої справи» екс-керівників ЮКОСа Ходорковського і Лебедєва визнали винними за статтями КК РФ «крадіжка» і «легалізація грошових коштів, отриманих злочинним шляхом». Вони були засуджені до 14 років позбавлення волі в колонії загального режиму. У травні 2011 року термін покарання був скорочений на один рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171