Європейські інститути підтримують так званий «пакет законів 16 січня», спрямованих на боротьбу з політичним екстремізмом, оскільки норми українського законодавства відповідають європейській практиці. Про це заявив керівник Інституту соціально-економічного моделювання Орест Сохар.

«Ось у висновках Венеціанської комісії знаходимо: «Заборона на носіння масок та інших засобів маскування, яку можна знайти в законах про зібрання, прийнятих у багатьох країнах, в принципі є виправданою», - сказав експерт.

Він підкреслив, що розроблене Україною законодавство в цьому питанні повністю відповідає європейській практиці, тому «пакет 16 січня» був схвалений Венеціанською комісією та ОБСЄ.

Також Сохар зазначив, що будь-яка діюча влада завжди бореться з політичним екстремізмом для підтримки порядку в країні.

«Якби при владі була трійця Кличко-Яценюк-Тягнибок, а їм заважали б ескадрони так званих тітушок, то їхні дії були б аналогічні тим, які здійснила нинішня більшість – відповідно до європейської практики», - сказав політолог.

А ухвалення пакету законів, спрямованих на боротьбу з політичним екстремізмом, експерт вважає цивілізованою відповіддю влади на заворушення на Майдані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238