У Кремлі заявляють, що керівництво України саме знає, що робити для нормалізації обстановки в країні. Про це сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю газеті «Комсомольская правда» від 23 січня.

«З величезною увагою і з хвилюванням, а іноді з болем у Москві спостерігають за тим, що відбувається в Києві. Водночас, у Москві переконані, що керівництво України прекрасно знає, що робити. Це наші партнери, співробітництво Києва і Москви дуже багатогранне, воно широкомасштабне і довгострокове. Тому ми один для одного є абсолютно незамінними партнерами. Втручатися у внутрішні справи для нас є абсолютно неприпустимим. Ми переконані, що в Києві знають, що робити, і знайдуть найкраще розв'язання для того, щоб нормалізувати ситуацію і щоб все повернулося в законне мирне русло», - сказав Пєсков.

При цьому, додав він, в Кремлі обурюються, коли стає очевидним втручання ззовні у внутрішні процеси, які відбуваються в Києві, повідомляє «УНІАН».

«Абсолютно не можемо зрозуміти, коли посли іноземних держав, які працюють у Києві, говорять про те, що повинна робити влада в Україні, звідки вона повинна виводити внутрішні війська, звідки вона повинна виводити поліцію і так далі... тобто, коли ось так ззовні вказують, що робити. Звичайно, для нас це абсолютно незбагненна історія. І, звичайно, ми це не можемо схвалити і, скоріше, це викликає наше обурення», - пояснив прес-секретар Путіна.

На уточнююче запитання кореспондента, чому Росія не виявляє свою «наступальність», Пєсков повторив, що Кремль дотримується політики невтручання. «Ми не вважаємо себе вправі хоч якимось чином втручатися у внутрішні справи братської для нас України. Це неприпустимо, і Росія цього не робила і робити не буде», - сказав він.

За його словами, будь-які рішення, які приймаються в Києві, є суверенними, і приймаються керівництвом України у рамках демократичних процесів. «Втручання, надання впливу на це з використанням тих чи інших інструментів політичного менеджменту - для нас це неприпустимо», - сказав представник Кремля.

Нагадаємо, протистояння у Києві на вул. Грушевського тривають четвертий день.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

685