Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер висловив глибоку стурбованість з приводу ситуації в Україні, закликавши всі сторони конфлікту утриматися від насильства і розпочати мирний діалог в якості необхідного першого кроку в напрямку вирішення нинішньої кризи.

«Я глибоко стурбований повідомленнями про жертви і мої думки з сім'ями загиблих і постраждалих. Як голова ОБСЄ, Швейцарія готова допомогти Україні знайти мирний політичний вихід з цієї кризи», - йдеться в заяві, розміщеній на сайті ОБСЄ в середу ввечері.

Буркгальтер закликав всі сторони утриматися від насильства і домагатися стабілізації ситуації шляхом діалогу за участю всіх сторін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми закликаємо українську владу зробити все можливе, щоб запобігти подальшій ескалації напруженості, проводити розслідування швидко і притягнути винних жертв насилля до правосуддя», - зазначив він.

«В ОБСЄ є необхідні інструменти і механізми для роботи в якості неупередженого посередника в таких ситуаціях, і він готовий підтримати українську владу в цілях зниження напруженості та запобігання подальшій ескалації», - резюмував Буркгальтер.
Як повідомляв ForUm, у центрі Києва на вулиці Грушевського з 19 січня триває протистояння між мітингувальниками і правоохоронцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561