Опозиційні лідери під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем фактично підтвердили, що не мають ні узгодженої позиції між собою, ні контролю над ситуацією на столичних вулицях, де їхні прихильники продовжують брати участь у сутичках з правоохоронцями.

До таких висновків можна прийти, проаналізувавши заяву міністра юстиції України Олени Лукаш, озвучену після закінчення зустрічі.

«Більше трьох годин тривали напружені переговори. Шкода, що лідери опозиції не змогли підписати заяву про засудження екстремістських дій. Також без відповіді залишилися питання про те, чи будуть здатні лідери опозиції контролювати радикальні дії», - сказала Лукаш.

Вона нагадала, що перший етап переговорів завершено.

Лукаш повідомила, що попередньо наступну зустріч заплановано на четвер, однак сторони ще будуть узгоджувати свої графіки.
Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення в центрі Києва 19 січня розпочались після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського 22 січня активізувалися. Під час зіткнень загинули двоє мітингувальників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

810