Напередодні проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року в Російській Федерації на державному кордоні України посилюються заходи безпеки, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

«Зараз у всіх пунктах пропуску зосереджується увага на оглядовій роботі. Зокрема це стосується виявлення осіб, які використовують підроблені документи або які намагаються ховатися в конструктивних особливостях транспортних засобів, переміщення зброї, боєприпасів та засобів терору, спроби переміщення наркотичних речовин. Крім того, на ділянках кордону посилюються заходи з підтримання прикордонного режиму і режиму державного кордону, в тому числі власниками маломірних плавзасобів в Азовському морі і в Керченській протоці і т.д.», - зазначили у відомстві. 

У Держприкордонслужбі зазначили, що під час Олімпіади прикордонники очікують на значне збільшення пасажиро-транспортного потоку, адже значна частина як учасників, так і гостей спортивного свята прямуватимуть в Росію через територію України. «Тому прикордонники ретельно готуються до можливих спроб переміщення через держкордон засобів терору», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що основне навантаження припаде на ділянку Східного, Азово-Чорноморського і частково Північного регіональних управлінь. Однак також передбачається проїзд гостей і учасників Олімпіади транзитом через південну і західну ділянку кордону. А ще очікується збільшення пасажирів в аеропортах.

«Основні зусилля правоохоронців будуть зосереджені на якісному паспортному контролі і постійній готовності сил і засобів у разі загострення обстановки. Спільно з іншими правоохоронними органами проводиться робота з виявлення осіб, причетних до терористичної діяльності. Пункти пропуску будуть посилюватися персоналом і техзасобами. Додатково у повній готовності будуть перебувати мобільні підрозділи, катерний склад Морської охорони, буде застосовуватися літак «Даймонд» DA-42, цілодобово будуть діяти ситуативні групи. З початку лютого всі підрозділи Держприкордонслужби будуть переведені на посилений режим охорони державного кордону», - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

533