Від пострілу в серце на Грушевського міг загинути громадянин Білорусі Михайло Жизневський - 25-річний хлопець, який 11 вересня 2005 року пішов з дому, у Гомелі. Про це пише «Комсомольська правда в Україні».

У 2012 році його оголосили в розшук. Припускали, що він міг перебувати на території України, в Білій Церкві.

Офіційного підтвердження немає.

Жизневський жив у рідному Гомелі до 17 років. Потім він несподівано зібрав речі і поїхав. Кажуть, що в Україну до коханої дівчини. І пропав... Його батьки, як і раніше, живуть в Гомелі. Сім'я у Михайла не найблагополучніша. Є брати-сестри, але і з ними зв'язок Михайло не підтримував.

Судячи з усього, він не хотів спілкуватися з родичами і жив своїм життям. Тим не менш, його оголосили в розшук. Тим більше хлопець був неповнолітнім.

Білоруська міліція шукала Михайла, але на території сусідньої держави, з населенням в чотири рази більше від білоруського, це зробити було складно. Тим більше, Михайло приховував сліди. Він не завів ніяких сторінок в соцмережах, ніколи не підписувався своїм справжнім ім'ям. Мав псевдоніми і представлявся Олексієм.

У 2012 році Михайло сам прийшов у відділення міліції в Україні, показав документи і заявив, що живий-здоровий і шукати його не потрібно. Він, начебто, підтримував контакт з рідними, але на територію країни більше не в'їжджав.

Судячи з усього, він хотів залишитися в Україні, швидше за все - стати громадянином країни. Тим більше, що в Україні він став бійцем націоналістичної організації УНА-УНСО. На сайті рівненської організації УНА-УНСО вже з'явилися співчуття:

«На передовій перші втрати УНСівців... Сьогодні загинув один з найкращих воїнів УНА. Сьогодні до Валгалли відлетіла душа воїна українського народу - Олексія (Локкі). Спи з миром наш войовничий друже, ти назавжди залишишся з нами і твоє бойове гаряче серце надихатиме нас на подвиги».

У посольстві Білорусі цю тему не коментують. МЗС Білорусі заявив, що перевіряє інформацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292